Rady a tipy

Možnosti, jak naložit s letošní úrodou jablek

18. 10. 2020

Měli jste to štěstí, že se vám urodilo hodně jablíček, ale už vám dochází skladovací prostory? Pak vás možná zaujme dnešní příspěvek s inspirací, jak s bohatou úrodou jablíček naložit. Existuje množství dobrot, které můžete z jablíček připravit a vydrží vám ve sklepě dlouhou dobu. […]

Rady a tipy

Ovoce a hubnutí: jaké je vhodné během diety konzumovat a kterému se obloukem vyhnout

19. 8. 2020

Člověk, který se rozhodne redukovat přebytečné kilogramy, řeší většinou vše sladké, včetně ovoce a především pak kalorie a glykemický index potravin. I když ovoce obsahuje cukr (některé méně a jiné více) je na druhou stranu zdrojem důležitých živin a vlákniny, která má sytící schopnosti, takže se člověk snáze cítí plný a spokojený. Netrápí jej hlad. Ovoce se doporučuje konzumovat i během hubnutí, ale samozřejmě v rozumné míře. […]

Rady a tipy

Snadné způsoby, jak se zbavit obarvených rukou od ovoce a zeleniny

2. 8. 2020

Léto je v plném proudu a s ním souvisí i sezóna ovoce. To mnozí zahrádkáři sklízí, a pak mají špinavé ruce od ovoce. Ale jinak to nejde, když z něho tvoří marmelády, džemy a kompoty. Co ale dělat v případě, když jsou vaše ruce extrémně zbarvené od ovocné dužiny? Přinášíme vám praktické rady, jak se barviva z dlaní zbavit. […]

Rady a tipy

Na nákup pro meloun, naučte se spolehlivě vybrat ten nejchutnější

24. 7. 2020

K létu meloun jako takový zkrátka patří. Je osvěžujícím a příjemně sladkým ovocem, které milují nejen dospělí, ale především děti. Nejoblíbenějším druhem je meloun vodní, který má zelenou slupku a jasně červenou dužinu, buď s peckami, nebo bez. Víte, jak vybrat v obchodě ten správný, nejsladší meloun? Poradíme vám jak na to! […]

Rady a tipy

Pěstování jahod: nutné kroky, které vedou k velké sklizni

24. 7. 2020

K letním měsícům jednoznačně patří jahodová zmrzlina, jahody se šlehačkou, nebo třeba jahodový zákusek, či koláč. Abyste si tyto dobroty mohli dopřát, je zapotřebí vypěstovat dostatečnou úrodu. O jahody není nijak náročné se starat. Má to však svá specifika. Jak tedy docílit bohaté sklizně tohoto jasně červeného a lahodně sladkého ovoce? […]

Rady a tipy

Opomíjený angrešt má blahodárné účinky na zdraví

23. 7. 2020

Pakliže máte zahrádku, možná na ní najdete kromě jahod a rybízu i angrešt. Tohle ovoce roste běžně ve formě keře a nese plody různých barev, od té bílé, červené, až po fialovou. Chuťově je tohle ovoce velice zvláštní, dalo by se říct trpce sladké. Slupka angreštu je pokrytá typickými jemnými chloupkami. Druhů angreštu se na světě celá řada. Jeho přidanou hodnotou jsou blahodárné účinky na náš organismus. […]

Rady a tipy

Sezóna melounů je v plném proudu. Jak správně vybrat ten pravý, abyste si skutečně pochutnali

4. 7. 2020

Meloun zkrátka k letnímu období patří. Milují ho nejen dospělí, ale především pak děti. Je to velmi osvěžující ovoce, které zodpovědně doplní tekutiny. Obsahuje jich opravdu velké množství. Proto je meloun i velmi dietní potravinou. Mimo jiné také tohle výborné ovoce obsahuje mnoho příznivých vitamínů, jako jsou vitamín A, B, C. Mezi minerální látky, které je možné v něm hledat můžeme zařadit například vápník a železo. Druhů melounů je na světě celá řada. Mezi ten nejznámější patří ten klasický vodní, který má typickou zelenou slupku a červenou dužinu. Oblíbený je velice i meloun žlutý. […]

Rady a tipy

Skvělý způsob, jak zamrazit jahody a vychutnat si je i během zimy

30. 6. 2020

Jahody jsou velice oblíbené ovoce, jasně červené barvy, příjemného aroma a lahodné chuti. Obsahují mnoho vitamínů, jako například vitamín A, B, C, E, dále je v nich i minimum cukru a velké množství vody. Jsou tedy rovněž dietní a lze je jíst v jakémkoliv množství. […]