Rady a tipy

Bílá a žlutá cibule jsou dva odlišné druhy. Rozdílů je více než jen barva

30. 11. 2020

Cibule je v naší zemi jednou ze základních ingrediencí, kterou dáváme téměř do každého teplého pokrmu. A někteří ji konzumují dokonce i syrovou. Počet těch, kteří si tuto zeleninu do své kuchyně nepustí, je zanedbatelný. Zahradníci, kteří si pěstují cibuli sami, se zpravidla zajímají o odrůdu před nákupem semen. Běžný zákazník v supermarketu nebo na trhu se dívá jen na vzhled. […]

Rady a tipy

Zásady správného sběru hub. Vyvarujte se chybám, které někdy dělají i ostřílení houbaři

6. 10. 2020

Houbařská sezóna je v plném proudu a mnozí lidé si domů nosí houby nejrůznějších druhů. Při jejich sběru je určitě podstatná obezřetnost a v neposledně řadě byste měli mít alespoň základní houbařskou znalost, abyste si domů nepřinesli houbu jedovatou, která se postará o fatální následky po konzumaci. Poradíme vám, jak si počínat jak při sběru samotném, tak při zpracování úlovku. […]

Rady a tipy

Dar přírody jménem tibetská houba. Zbaví organismus škodlivých látek a udržuje hladinu cholesterolu v normálu

23. 9. 2020

Tibetská houba je takový přírodní zázrak, díky němuž vykouzlíte probiotický nápoj plný živin, vitamínů a minerálních látek, jež mají blahodárný vliv na lidské zdraví. Tibetská houba nebo také kefírová houba (kefírová zrna) je původem z Tibetu a Kavkazu, kde se využívá již po tisíciletí jako součást přírodní medicíny. Je označována za elixír mládí a dlouhověkosti. […]

Rady a tipy

Zlaté mléko je netradiční nápoj, který má řadu zdravotních benefitů

20. 9. 2020

Zlaté mléko je poměrně unikátním nápojem, který moc lidí nezná. Většina z nás zná kurkumu jako oranžovo-žluté koření, které je hlavní složkou kari a používá se zejména v asijské kuchyni. To ale zdaleka není všechno, kurkuma má i další využití, díky své krásné a výrazné barvě se už po staletí používá k barvení látek a také v léčitelství. V tom případě se často konzumuje v podobě tak zvaného zlatého mléka. […]

Rady a tipy

Potravin, které výrazně zrychlí váš metabolismus a nastartují spalování tuků

8. 9. 2020

Trápíte se již několik let s nadváhou, nebo snad obezitou a chtěli byste svůj životní styl zcela změnit? Zaměřte se na metabolismus. Je důležité do svého denního harmonogramu zařadit pravidelný pohyb a změnit jídelníček. Jíst byste měli potraviny, které pro organismus nejsou nijak zatěžující. Vhodná je zelenina, ovoce, libová masa a ryby. Některé druhy potravin jsou však vhodnější více. Nastartují totiž vaše spalování, a to přesně při redukci hmotnosti potřebujete. Na co se tedy zaměřit? […]